Villa Grenszicht is gelegen in het buitengebied van Megchelen, in de Achterhoek. Door het weidse uitzicht met daarin grazende koeien, reeën en rondhuppelende konijntjes kunt u heerlijk tot rust komen. Ook kunt u de natuur van de Achterhoek actief beleven door de vele fiets- en wandelroutes.

In de omgeving van de Gemeente Oude IJsselstreek

De talloze beekjes en de rivier de Oude IJssel, met landgoederen en kastelen, oude rivierduinen, kerkenpaden en gezellige dorpen maken de Oude IJsselstreek tot een plek waar iedereen van het goede leven geniet. Een verrassende plek waar je ontspannen kan genieten van cultuur en natuur.

Begin je ontdekkingstocht in het VVV Inspiratiepunt op het DRU Industriepark in Ulft en stel zelf je dagje uit samen. Stap of trap door het vriendelijke rivierenlandschap en ontdek erfgoed en cultuurhistorie. Populaire plaatsen in Oude IJsselstreek zijn Megchelen, Terborg, Ulft, Silvolde, Sinderen en Varsseveld.

Ontdek natuur- en recreatiegebied Engbergen, met o.a. een openluchttheater, speeltuin en golfbaan. Golfclub ’t Lohr heeft dé korte golfbaan van de Achterhoek. Vanwege het laagdrempelige karakter, kan iedereen hier terecht om te golfen. Wil je je zintuigen prikkelen? Wandel het blotevoetenpad: elke stap geeft een nieuwe sensatie. Langs het kabbelende water van de Oude IJssel & Aa-strang zijn meer wandel- en fietsmogelijkheden.

Ga cultuur snuiven op het DRU Industriepark, een belangrijke plek in de vroegere ijzerindustrie. Volg een rondleiding over het terrein, bezoek innovatiecentrum CIVON en het theater. Trek gekregen? Bij het Schaftlokaal kun je terecht voor lunch en diner. De gemeente dankt haar naam aan de Oude IJssel. Verken het water met de elektrische fluisterboot Iesselganger of met een kano- of suptocht. Volg je de Aa-strang vanuit Oude IJsselstreek dan kom je terecht in de Duitse buurregio Landkreis Borken, met Bocholt, Isselburg en Anholt als belangrijkste plaatsen.

Wandel bij de Vennebulten of door het Idink- en Nibbelinkbos. Geniet er, in het seizoen, van velden vol met varens. Vogelaars zijn op hun plek bij het zandgat Azewijn. Met een wandelnetwerk van honderden kilometers is er volop keuze! Aanraders voor fietsers zijn de kerkenpaden rondom Sinderen en de verhalenbankjesroute. Wie geïnteresseerd is in cultuur, kan de Kleurrijke Kunstroute fietsen. Diverse andere routes leiden je de grens over naar Duitsland. Wist je dat in Oude IJsselstreek een zandduin is en er ooit walvissen en mammoeten geleefd hebben? In bezoekerscentrum Min40celsius leer je er van alles over: er staat zelfs een neushoornskelet!

Stap bij Museumboerderij Het Hofshuus in het boerenleven van vroeger. Een sfeervol en authentiek kijkje in het leven op het platteland tijdens de eerste helft van de vorige eeuw. Ga naar de Moezeköttel, een gerestaureerde noodwoning en klein openluchtmuseum, geeft een beeld van de situatie waarin inwoners verkeerden na de tweede wereldoorlog. Naast het educatieve karakter, mede als onderdeel van de Liberation Route, is de Moezeköttel het startpunt van vier grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes. Ga terug naar grootmoederstijd in museumwinkel Halte Bontebrug. Het oud Hollands snoep wordt net als vroeger in papieren puntzakken geschept, de worst hangt boven de toonbank en je vindt er ‘golden oldies’ als Sun light zeep, Vim, pruimtabak en Henco.

Unieke verhalen uit de Achterhoek komen tot leven met de Silo Art Tour! Op verschillende zijn schuren, silo’s en andere agrarische gebouwen getransformeerd tot kunstwerken. Het idee achter de Silo Art op Sinderen: het kleine van het landschap groot laten zijn op de muur. Proef wijn van Nederlandse bodem bij de sfeervolle Wijngaard Oerlegoed: ooit geweten dat dat bestaat én ook nog eens erg lekker is? Bezoek de imposante de havezate en de buitenplaats van Huis Landfort, vlakbij de grens met Duitsland.

Door het jaar heen worden er tal van festiviteiten georganiseerd. Je vindt alles op een rijtje in de agenda op de website van VVV Oude IJsselstreek. Streekproducten, genieten bij een theetuinde leukste restaurants? Ook daarvoor zit je in deze omgeving goed. Als wandel- of fietsliefhebber kun je je hart ophalen bij de TOP’s, Toeristische Overstap Punten. Dit zijn punten van waaruit diverse fiets- en wandelroutes starten.

Nieuwsgierig naar meer, bijvoorbeeld de leukste eetgelegenheden? Kijk op VVV Oude IJsselstreek.


Activiteiten in andere gemeenten of net over de Duitse grens

Ga opzoek naar grenzeloos zwemplezier bij zwembad Embricana. In de overdekte kidsworld kunnen de kleintjes zich helemaal uitleven in het pierenbad met een kanaaltje voor bootjes, een waterspuwer en een mini-glijbaan. Met een thermaal bad, een groot buitenbad en glijbanen is dit een leuk uitje voor jong en oud. Wil je voor of na het zwemmen ontspannen in de sauna, dan is het subtropisch zwemparadijs Bahia perfect. Een sauna- en waterwereld waar je kan ontspannen en genieten. Een klein paradtijs in het groen voor jong en oud. Wil de een liever zwemmen en de ander liever springen, klimmen en klauteren? Ga dan naar Roozengaarde/Skyzone in Doetinchem.

Met de hele familie naar het pretpark, ook dat kan bij ons in de buurt. Bij Kernwasser Wunderland in Kalkar kun je genieten van onbeperkt frietjes, ijsjes en frisdrank. Met meer dan 40 attracties zeker een dag vol pret. Ook bij Ponyhof Leiting kun je je een hele dag vermaken. In de speeltuin springen op het reuzen springkussen, baggeren in het zand, spelen op de klimtoestellen of lekker van de glijbaan. Kinderen kunnen ook rond rijden met autoscooters, een rondje meerijden met het treintje over de ponyboerderij of zelfs een rondje maken op een pony. Het Land van Jan Klaassen is ook zeker leuk voor een dagje uit met de familie. In het poppentheater ontmoet je Jan Klaassen en Katrijn, in de binnenspeeltuin fiets je door de lucht in zweefauto’s en buiten kun je kennis maken met cowboys en piraten.

Willen jullie cultuur snuiven en genieten van de natuur? Maak een mooie wandeling rond Kasteel Huis Bergh en neem binnen een kijkje bij de laat-middeleeuwse kunstverzameling of in de munt- en wapenkamer. Ook Kasteel Anholt biedt mooie wandelroutes door historische tuinen, een labyrint of een bloemenweide. Een rondleiding in het kasteel door de bibliotheek, de 15° eeuwse keuken, de eetzaal en de dikke toren met de gevangenis ronden een bezoek in het Kasteel af. Een stukje verder dan het kasteel, vind je Wildpark Anholter Schweiz. Een wildpark met 6km wandelpaden en ongeveer 50 diersoorten in een natuurlijk omgeving.

Bij Alpaca Ranch d’n Achterhoek kun je genieten van verschillende arrangementen. Ga met Alpaca’s wandelen, kies voor een meet and greet, geniet van een lekkere high-tea tussen de alpaca’s of doe mee aan een workshop alpaca schilderen. Zijn jullie meer van wat actievere uitjes, ga waterskiën of wakeboarden bij Beachclub stroombroek. Hier kun je ook genieten van een lekker glaasje wijn of een versgetapt biertje op het terras. Of stap eens op een e-chopper van Achterhoekonwheelz. De fiets en scooters kennen we inmiddels wel, maar de e-chopper is een andere ervaring. Je zit heel comfortabel en hij is geruisloos. Zo kun je heerlijk genieten van wat de mooie Achterhoek te bieden heeft.